Transfer de la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav Până la 2 persoane – 200 RON/persoana| Între 2 și 4 persoane – 120 RON/persoana| Între 4 și 8 persoane – 100 RON/persoana|

Relaxare

Opțiunile de program pe care le oferim

Ciubăr

Voi ați cerut, noi am efectuat!
Din 14 noiembrie veți putea folosi si voi noul serviciu oferit de Körtövés, adică ciuberele. In total, am
amplasat două ciubere de 3,5 m3, fiecare a câte 8 locuri.

Tot ce trebuie să știți despre folosirea ciuberelor:

•este necesară programarea in prealabil sosirii prin telefon sau la fața locului adresându-vă personalului de la recepție;

•ciuberele pot fi folosite contra cost;

•trebuie luată o pauză de 30 de minute după folosirea ciuberelor.

Rezervă acum pentru a fi unul dintre primii oaspeți care încearcă noile ciubere și care se va bucura
pedeplin de liniște și relaxare!
Distracție plăcută!

Parc de aventură

(Inclus în caz de rezervare)

Noi credem că nu doar copiii, ci adesea și adulții au nevoie de puțină joacă și distracție. Dacă vrei să te pui la încercare într-un parc de aventuri palpitant, la noi vei avea și această ocazie! În parcul care reprezintă o provocare atât pentru începători, cât și pentru avansați, îți poți pune la încercare curajul și rezistența pe trasee cu trei niveluri, echipate cu elemente cu diferite grade de dificultate.

Traseul roșu este situat la o înălțime de aproximativ 1 metru, iar utilizatorii trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:
• vârsta: min. 2, max. 12 ani
• înălțime: între 90 și 140 cm • greutate : între 12 și 40 kg

Traseul mov este situat la o înălțime de aproximativ 3 metri:
• vârsta: între 8 și 75 év de ani
• înălțime: între 120 și 165 cm
• greutate: între 25 și 75 kg

Traseul albastru este situat la o înălțime de aproximativ 7 metri:
• vârsta: între 14 și 75 de ani
• înălțime: între 150 și 200 cm
• greutate: între 45 și 100 kg

Gătit la ceaun / Grătar

(Inclus în caz de rezervare)

Körtövés oferă nu doar oportunități de relaxare, ci și de a mânca, chiar și pentru a face mâncare. În acest sens o oportunitate excelentă este zona de gătit în aer liber, care este echipată cu un spațiu tradițional pentru foc, așadar poți găti o mâncare gustoasă la ceaun, sau poți face chiar și grătar, după bunul plac.

Pescuit

(Inclus în caz de rezervare)

Pe drumul care duce spre Körtövés, de-a lungul cheilor Vârghișului, curge murmurând pârâul Vârghiș. În zilele calde de vară multora le place să se scalde un pic în apa sa răcoritoare și să asculte numeroasele sunete ale pădurii, în timp ce alții se reîncarcă cu energie dacă pot trăi pentru hobby-ul lor, pentru pescuit. În timp ce strămoșii noștri pescuiau în principal pentru obținerea hranei, astăzi mult fac acest sport la nivel competitiv - concurând pentru cine poate să prindă un pește cât mai valoros, cât mai rar, mai frumos, mai mare. La noi cel mai des se prind păstrăvi, dar în pârâul Vârghiș se poate agăța în cârlig până și mihalțul, o adevărată raritate.

Teren de joacă

(Inclus în caz de rezervare)

În facilitatea noastră, care evocă atmosfera satelor de epocă, nu numai confortul și distracția adulților sunt asigurate, ci și a celor mici. În Körtövés o mulțime de echipamente sigure pentru terenul de joacă - printre care leagăne, cadre de cățărat, ansambluri de joacă tip cetate, tobogane, căsuțe din lemn și groapă cu nisip - îi așteaptă pe micii noștri oaspeți.

Drumeții în chei

Cheile Vârghișului se găsesc la 13 km de satul Vârghiș, la 6 km de Körtövés, și reprezintă unul dintre cele mai vizitate ținuturi de carst din Transilvania. Valea lungă de 5 km este renumită în principal pentru peșterile sale, care și-au format sistemele specifice de peșteri în mod continuu, încă din era glaciară. Cea mai bună alegere pe care o poți face este să descoperi îndeaproape toate acestea, deoarece valea cheilor este una dintre cele mai minunate atracții naturale din Transilvania și Ținutul Secuiesc. În plus, în România există 30 de specii de liliac, din care 17 specii trăiesc aici, în cheile Vârghișului.

Observatorul de urși

Observatorul de urși din Kuvaszó este situat la 8,5 km de Filia, în valea pitorească Tiatal-Kuvaszó, în punctul de mijloc geometric al distanței dintre vila Ceaușescu și peștera Almási, la o înălțime de 650 m de la nivelul mării. Observatorul și mica poiană din fața sa sunt înconjurate de un brădet dens și de fagi bătrâni, care se întind spre cer ca lumânări de argint. În funcție de vreme și anotimp, observatorul este vizitat zilnic de mai multe specii de animale, pot fi observate în egală măsură animalele noastre sălbatice înaripate, specii de vânat mic și mare: multe ciocănitori, păsări cântătoare, păsări răpitoare, prădători îmblăniți, animale mari de pradă și paricopitate fac ca această experiență să fie una de neuitat pentru vizitatori. În timpul ședințelor de observare personalul cu experiență asigură o securitate adecvată și oferă explicații profesionale. Observatorul de urși, care are o istorie îndelungată, a oferit de-a lungul anilor bucurii atât copiilor mici, cât și bătrânilor și tinerilor deopotrivă. Se poate ajunge cu ușurință la acesta, având astfel capacitatea de a primi atât persoane cu dizabilități motorii, cât și persoane cu mobilitate redusă. Bine de știut:

• durata ședinței de observare este de 2,3 ore, în principal după-amiaza târziu și seara
• pentru grupuri mai mici este posibilă și cazarea, animalele sălbatice pot fi văzute și în întuneric cu ajutorul lămpilor solare
• poate găzdui confortabil 5-8 persoane
• observatorul este izolat, poate fi încălzit indiferent de vreme și de anotimp
• îmbrăcăminte: de preferință jachete de culoare mai închisă, dintr-un material care nu prea „foșnește”
• este indicat a nu se folosi parfumuri, alte substanțe mirositoare
• de ce ai putea avea nevoie: binoclu, aparat foto, telefon mobil
• nu este WiFi, nu este semnal, doar natura
• putem vedea animalele îndeaproape, în siguranță, la capătul lentilei, din cabina foto specială

Vizită la o stână

Stâna este o fermă, sau o zonă de pășune pe care se află o casă. Aici se mută păstorii pentru sezon, care sunt implicați în muls, pășunatul oilor și vacilor. Dacă ești curios de viața la stână, departe de orașele zgomotoase, atunci vino cu noi, deoarece nu numai că puteți arunca o privire, ci și puteți să gustați orda proaspăt făcută și brânza.

Via ferrata

Via ferrata este un drum de munte pe care scarile, podurile si cablurile metalice preinstalate te ajută să mergi înainte. Vă atragem atenția , ca via ferrata necesită practică de drumeție, rezistență fizică și echipament adecvat. Traseele sunt diferite în ceea ce privește dificultatea, astfel încât începătorii, alpiniștii avansați și profesioniști pot participa la tur. Deoarece, aceste drumuri duc adesea la altitudini mari, depășirea acrofobiei este o parte esențială a turului.

Călărie

Durata programului de călărie este o oră. Locație: Körtövés și împrejurimile sale.