Reptéri transzfer a Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőtérről: 2 fő esetén – 200 RON/fő | 2 és 4 fő között – 120 RON/fő | 4 és 8 fő között – 100 RON /fő|

Kikapcsolódás

Általunk kínált program lehetőségek

Horgászás

(Foglalás esetén ingyenes)

A Körtövéshez vezető út mentén, keresztül a Vargyas-szoroson csörgedezik Vargyas-pataka. Sokan szeretnek a meleg nyári napokon csobbani egyet frissítő vizében és hallgatni az erdő megannyi hangját, míg mások akkor töltődnek fel, ha a hobbijuknak, a horgászatnak élhetnek. Míg őseink főként élelemszerzés céljából halásztak, addig sokan ma már verseny szintjén is űzik ezt a sportot – keresve, hogy ki tud minél értékesebb, ritkább, szebb, nagyobb halat kifogni. Nálunk leggyakrabban a pisztrángot lehet kifogni, de Vargyas patakában az igazán ritkaságnak számító menyhal is horogra akadhat.

Bográcsozás / Grillezés

(Foglalás esetén ingyenes)

Körtövés nem csupán a pihenésre kínál alkalmat, hanem az étkezésre, sőt az ételkészítésre is. Erre kitűnő lehetőséget nyújt az a szabadtéri sütögető hely, amely hagyományos tűzrakó térrel van felszerelve, így itt kedvedre készíthetsz egy finom bográcsot, vagy akár grillezhetsz is.

Kalandpark

(Foglalás esetén ingyenes)

Hisszük, hogy nem csak a gyerekeknek, hanem sokszor a felnőtteknek is szükségük van egy kis játékra, mókázásra. Ha szívesen kipróbálnád magad egy izgalmas kalandparkban, nálunk erre is lehetőséged nyílik! A kezdők és haladók számára is kihívást jelentő parkban három szintes, különböző nehézségű elemekkel felszerelt pályákon teheted próbára a bátorságodat és a kitartásodat.

A piros útvonal körülbelül 1 méter magasságban helyezkedik el, a felhasználók a következő elvárásoknak kell megfeleljenek:
• életkor: min. 2, max. 12 évig
• magasság: 90 és 140 cm között
• testsúly 12 és 40 kg között
A lila útvonal körülbelül 3 méter magasságban található:
• életkor: 8 és 75 év között
• magasság: 120 és 165 cm között
• testsúly: 25 és 75 kg között A kék útvonal körülbelül 7 méter magasságban helyezkedik el:
• életkor: 14 és 75 év között
• magasság: 150 és 200 cm között
• testsúly: 45 és 100 kg között

Játszótér

(Foglalás esetén ingyenes)

A korhű falvak hangulatát idéző létesítményünkben nem csak a felnőttek, hanem a legkisebbek kényelme és szórakozása is feltétlenül adott. Körtövésen számtalan biztonságos játszótéri eszköz – köztük hinták, mászókák, játszóvár, csúszda, faház és homokozó – várja legapróbb vendégeinket.

Erdei túrák

A napsütötte tengerpart jólesően felfrissít, de egy csendes, pazar látványt nyújtó erdei kisfalu is hozhat némi felüdülést. Egy erdei kirándulás remek úti cél a pihenéshez, hiszen itt minden zavartalan, de mégis annyi újdonságot és látnivalót rejt, amennyit ember el sem tud képzelni. Körös-körül rengeteg túrára alkalmas helyszínt találsz, eldugott ösvények, fák és bokrok várnak, megannyi tisztás és a kristályvízű patak kíséretében.

Túra a szurdokban

A Vargyas-szoros, Vargyas falutól 13 km-re, Körtövéstől 6 km-re található, ezt Erdély egyik leglátogatottabb karsztvidéke. Az 5 km hosszú szurdokvölgy, legfőképp a barlangjairól híres, amelyek a jégkorszak óta folyamatosan alakították ki sajátos barlangrendszereiket. A lehető legjobb választás, hogy mindezt testközelből fedezd fel, hiszen a szurdokvölgy Erdély és Székelyföld egyik legcsodálatosabb természeti látnivalója. Ráadásul Romániában 30 denevér fajt tartanak számon, ebből pedig 17 faj ismeretes itt, a Vargyas-szorosban.

Barlangtúra

A szoros egyik legismertebb sziklaürege a 1,5 km hosszú Almási-barlang (más néven Orbán Balázs-barlang, Nagy-barlang, illetve Homoródalmási-barlang), de ezen kívül számos más vájat is fellelhető itt. A barlanghoz vezető úton, a természetvédelmi területen belül, többek között a Csudálókőt, a Lócsűrt és Csala tornyát is érdemes megnézni, mely utóbbihoz kötődik az egyik legismertebb helyi népmonda. Fontos tudni, hogy az Almási-barlang járatai kizárólag idegenvezető felügyeletével látogathatók!

Lovaglás

A lovaglás időtartama 1 óra. Helyszín: Körtövés és környéke.

Sziklamászás

A Vargyas-szoros területén több természetes sziklaalakzat is fellelhető, amelyeket eleinte csak megcsodáltak az odalátogatók, viszont mára előtérbe került a sportcélú hasznosításuk, alkalmazásuk is. Egyre több hegymászó teszi próbára erejét, tudását és bátorságát a szurdok meredek sziklafalain, így a túrák során gyakran látni profi sziklamászókat és tanoncokat is. Te kipróbálnád?

Medveles

A kuvaszói medveles Erdőfülétől 8,5 km-re helyezkedik el, a Tiatal-Kuvaszó mesebeli völgyében a Ceusescu villa és az Almási-barlang mértani közepén, 650m tengerszint feletti magasságban. Sűrű fenyves és ezüst gyertyaként égbe nyúló öreg bükkök ölelik körbe a lest, illetve az előtte elhelyezkedő kis tisztást. Időjárástól és évszaktól függően több állatfaj látogatja napi rendszerességgel, egyaránt megfigyelhetőek szárnyas, apró és nagyvadjaink: harkályok, énekes madarak, ragadozó madarak, szőrmés ragadozók, nagy ragadozók és párosujjú patások sokasága teszi felejthetetlenné az élményt a látogatók számára. A megfigyelések alkalmával tapasztalt szakszemélyzet nyújt kellő biztonságot, illetve szakmai magyarázatot. A több éves múlttal rendelkező medveles az évek során egyaránt örömet okozott a kisgyerekeknek, az öregeknek és a fiataloknak is. Könnyen megközelíthető, ezért mozgássérültek, illetve nehezen mozgó személyek befogadására is alkalmas.

Tudnivalók :

• a megfigyelés időtartama 2,3 óra, főként a késő délutáni és esti órákban
• kisebb csoport részére az elszállásolás is megoldható, a napelemes lámpák segítségével sötétben is megfigyelhetőek a vadak
• 5-8 személy kényelmesen elfér
• a les szigetelt, időjárástól és évszaktól függetlenül is fűthető
• ruházat: lehetőleg sötétebb színű felső, kevésbé „susogó” anyagból
• ajánlott a parfüm, illatszerek mellőzése
• amire szükséged lehet: távcső, fényképezőgép, mobiltelefon
• nincs WiFi, nincs térerő, csak a természet
• speciális fotó fülkéből kaphatjuk lencsevégre az állatokat testközelből, biztonságosan

Esztena látogatás

Az esztena egy olyan szállásgazdaság, avagy legelőterület, ahol az esztenaház áll. Ide költöznek fel szezon idejére a juhászok, akik fejősgazadasággal, juhok, tehenek legeltetésével foglalkoznak. Ha kíváncsivá tett milyen az élet az esztenán, távol a zajos városoktól, akkor tarts velünk, hiszen nem csak nézelődhetsz, hanem meg is kóstolhatod a frissen készült ordát és a sajtot.

Via ferrata

A via ferrata olyan hegyi út, amelyen előzetesen felszerelt létrák, lépcsők, hidak és fém kábelek segítik az előrehaladást. Tudni kell, hogy a via ferrata túrázási gyakorlatot, fizikai állóképességet és megfelelő felszerelést igényel. Az útvonalak nehézésgüket tekintve eltérőek, így kezdők, haladók és profi mászók is részt vehetnek a túrán. Mivel ezek az utak gyakran nagy magasságokba vezetnek, a tériszony leküzdése az ilyen jellegű túrák elengedhetetlen része.

ATV és UTV túrák

Tapasztalt túravezetők mutatják meg a környék legmagasabb és leglátványosabb helyszíneit. A túra időtartama 1 óra 30 perc.